Welkom Diana
Begin deze maand hebben we onze nieuwe vouwplakmachine, een Diana van fabrikant Heidelberg, in productie genomen. Met deze tweede Diana vouwplakmachine verhogen we onze capaciteit en productiviteit. De machine is voorzien van een automatische uitschietunit, waardoor voorkomen wordt dat er sleeves vermengd raken bij een productiewissel. Hiermee wordt de kwaliteit van onze productie nog verder verbeterd.
Hoewel een onderneming nooit ‘klaar’ is met innoveren en investeren, kunnen we met een gerust hart stellen dat we meer dan klaar zijn voor de toekomst. Met de verdubbeling van onze productievloer en de komst van onder meer een vouwplakmachine (Diana I), een venstermachine (zie artikel), en een conische vouwplakmachine (zie artikel) heeft Hassink Verpakkingswerk in de achterliggende twee jaar er alles aan gedaan om in de behoeftes van haar klanten en toekomstige klanten te voorzien.
VerpakkingsManagement
Onze nieuwste aanwinst is niet onopgemerkt aan de pers voorbijgegaan. VerpakkingsManagement schreef begin Mei een mooi artikel over onze laatste investering en over onze situatie gedurende deze Corona-periode. In dit artikel is onder meer te lezen wat de meerwaarde van uitschietunit is:
‘Wij produceren vooral veel kartonnen sleeves met onze vouwplakmachines’, zegt Loes Hassink. ‘Deze bedrukte hoezen die om een verpakking wordt geschoven, dienen als etiket. Een foutieve verwisseling van een sleeve is heel vervelend. Als je bijvoorbeeld een caesarsalade voorziet van een tomaten-sleeve, kan dat gevolgen hebben voor een consument die een allergenen-allergie heeft. Zo’n verwisseling kan met name gebeuren tijdens een productiewissel. Als wij overstappen op een andere bedrukking moeten we dus heel goed opletten en optisch controleren of een sleeve niet in de verkeerde doos gaat. Dat kan lastig zijn, want de vouwplakmachine produceert met een snelheid van 100.000 stuks per uur. Daarom hebben we extra geïnvesteerd in een automatische uitschietunit. Dit zorgt weer voor een verder kwaliteitsverbetering.’
Het gehele artikel, geschreven door Harry van Deursen, is hier te lezen.